Een screenshot kan handig zijn als u een foutmelding krijgt. Soms kunnen wij aan u vragen een screenshot te maken om het probleem te analyseren. Het maken van een screenshot is eenvoudiger dan u denkt. We bespreken een aantal methoden, zodat u zelf kunt bepalen welke u wilt gebruiken. 

Windows

In Windows  hoeft u geen capriolen met Paint uit te halen om een scherm­afdruk te bewaren. Het toverwoord is Knipprogramma. U vindt Knipprogramma via Start > Alle programma’s > Bureau-accessoires. U kunt Knipprogramma nog sneller starten door op de Windows-toets te drukken en de eerst paar tekens van het woord te typen. Meestal is knipp voldoende, bevestig met de entertoets. Het scherm wordt vaag en de muisaanwijzer verandert in een markeergereedschap. Hiermee kunt u een gedeelte van uw scherm selecteren voor het screenshot. Vervolgens verschijnt de schermafbeelding in Knipprogramma. Bewaar de afbeelding als jpg- of png-bestand via Bestand / Opslaan als. Gebruik de knop Nieuw als u nog een schermafdruk wilt maken. Wel dient u de afbeelding eerst op te slaan als u deze wilt bewaren, anders gaat het beeld verloren.

Handig! Download Greenshot en doe meer met screenshots.

Apple

[shift ⇧] + [command ⌘] + 3 Maakt een screenshot van het hele scherm.

[shift ⇧] + [command ⌘] + 4 Hiermee kan je een bepaald gebied op het scherm selecteren waarvan een screenshot  moet worden gemaakt. De afmeting van de selectie worden automatisch getoond bij het selecteren.

[shift ⇧] + [command ⌘] + 4 + spatiebalk Met deze optie kan je een screenshot maken van een interface element bijvoorbeeld menubar, dock, iconen etc. Na het activeren verschijnt er een fototoestel waar waarmee het element kan worden geselecteerd.

Met de command ⌘ key wordt de Apple toets bedoeld links naast je spatiebalk.

De gemaakte screenshots worden automatisch op je desktop geplaatst.

Smartphone

iPhone / iPad Houd de homeknop (thuisknop) ingedrukt en druk tegelijkertijd kort op de sluimerknop bovenop het toestel. Het scherm zal kort knipperen en je hoort ook een sluitergeluid (tenzij het geluid is uitgeschakeld).

Samsung Druk de hometoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer drie seconden.

HTC en Google Druk de onderste volumetoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer drie seconden.

Sony Druk de powertoets lang in en selecteer ‘screenshot maken’ in het menu.

Motorola Als je een toestel met Ice Cream Sandwich (Android 4.0) hebt, werkt bovenstaande instructie ook voor Motorola. Zo niet: kijk dan even bij de app No Root Screenshot It. Deze app maakt heel gemakkelijk een screenshot.

LG Houd de hometoets ingedrukt en druk op de powertoets.

Leave a comment

kabak koyu

»

http://www.idealminer.com/