Gebruik je nog Windows 7? Na 14 januari 2020 komen er geen veiligheidsupdates meer. Microsoft trekt de stekker uit het 10 jaar oude besturingssysteem. Dit betekent dat Windows 7 onveilig wordt. Wat kun je doen?

 

Meer dan 16 procent van alle computers (zakelijke en privé) die gebruikt worden in België draaien nog op Windows 7! (bron)
Gebruik je nog Windows 7, dan is het verstandig om een beslissing te nemen: een nieuwe computer kopen of Windows 10 installeren.

 

Wat kan ik doen?

Mijn computer upgraden naar Windows 10

Dit is in de meeste gevallen perfect mogelijk. Windows 10 heeft ongeveer dezelfde systeemvereisten als Windows 7.
Je kan eenvoudig bij Microsoft een licentie bestellen, of je kan dit ook aan BCOM-IT overlaten.
Zoals u reeds van ons gewoon bent doen wij ook een volledige check-up van de computer zodat u vlot kunt starten met Windows 10.

Een nieuwe computer kopen

Heb je een oudere computer, dan is dit misschien een goed moment om een nieuwe te overwegen. In oktober 2014 stopte de verkoop van nieuwe computers met Windows 7 , dus de meeste apparaten met dit systeem zullen begin 2020 minstens 5 jaar oud zijn.

Wij helpen je graag om de beste computer voor jou te vinden die volledig bij jou past.

Kan ik ook gewoon Windows 7 blijven gebruiken?

Windows 7 blijven gebruiken kan, maar is niet verstandig. Er worden nog geregeld kwetsbaarheden in dit systeem ontdekt, die soms met spoed via een update worden hersteld. Komen die updates niet meer, dan is het wachten op mensen die de gevonden lekken gaan uitbuiten door er malware voor te maken. En omdat nog veel mensen Windows 7 gebruiken, is de kans daarop groot. Internetbankieren, bijvoorbeeld, wordt dan snel een riskante onderneming.

 

Hulp nodig?

U kan ons steeds contacteren indien u vragen heeft.

 

Leave a comment

kabak koyu

»

http://www.idealminer.com/